Waarom gaan zoveel mensen huilen
als je stil hun hand vast houdt?

Wat is Reiki?142550956_WELLNESS_WOMAN

Reiki betekent letterlijk universele levensenergie.
Dr. Mikao Usui is de stichter van het Usui-systeem van natuurlijke heling, nu overal ter wereld bekend als Reiki.

Zoals vele legendes beginnen, zo krijgt ook de geschiedenis van Reiki steeds meer de kleur van een verhaal met een waardevolle kern en daarom heen verweven alles wat je mag verwachten van een verhaal dat jaren achtereen mondeling is doorgegeven.

Welke geschiedenis je ook onder ogen krijgt, het centrale thema blijft uiteraard Reiki, de universele levenskracht, die alle leven voedt en ondersteunt. De universele levenskracht die in elke cultuur een eigen naam en een eigen vorm kent. Een veel voorkomende vorm van het gebruik van deze universele levenskracht is de vorm die je in Reiki als heelmethode (Usui Shiki Ryoho) ook tegenkomt, nl. het opleggen van de handen. Het vasthouden van iemand met als doel de ander te ondersteunen en pijn te verzachten door energie te geven.

De speurtocht naar de oorsprong en de werking van deze universele kracht werd in de vorige eeuw ook ondernomen door Mikao Usui, een Japanner geboren op 15 augustus 1865 in Yago,een dorpje in het zuiden van Japan. Volgens de meest recente gegevens was hij getrouwd met Sadako Suzuki en had hij twee kinderen. Hij overleed op 9 maart 1926 en hij is begraven in een Boeddhistische tempel in een buitenwijk van Tokyo. Op zijn grafsteen die recentelijk onder onze aandacht is gekomen staat geschreven dat hij meer dan tweeduizend mensen heeft ingewijd in de naar hemzelf genoemde helingswijze.

  • Reiki is voor iedereen die bereidt is zich bewust te worden van deze energie in en om ons heen.
  • Reiki is gebaseerd op het doorgeven van genezende energie via de handen en wordt van meester op leerling doorgegeven.
  • Reiki is helende energie die spiritueel wordt begeleid en is niet gebaseerd op geloof, religie of suggestie.

 

Wat kan Reiki ons leren?

Reiki is een helingsmethode die ontwikkeld is om je direct in contact te brengen met de vitale energie van het universum. Dit gebeurt met de hulp van een reiki-leraar, die je door energie-overdracht in contact brengt met de universele levenskracht. Je wordt door oefening bewust gemaakt van je eigen energie en laat zo Ki (=levensenergie) toe in je lichaam.

 

Zo krijg je nieuwe kracht en wordt je bevrijd van emotionele belasting en van lichamelijke klachten die je niet kunt gebruiken.chackraReiki werkt nog dieper door en brengt je bij wie je werkelijk bent. Ieder mens is uniek en zal Reiki anders ervaren en in zijn of haar eigen tempo, want een ieder heeft zo zijn eigen weg te gaan. Dat is het mooie van Reiki.

Reiki doet precies wat voor jou op dit moment het belangrijkst is en wat je het meest nodig hebt. Reiki siert zich door zijn eenvoud en is een weg die je opnieuw in verbinding kan stellen met waar je vandaan komt.

Waarom Reikibehandelingen?

Reiki voor diepe ontspanning en innerlijke rust.Reiki kan je helpen helderheid te krijgen over waar je nu staat in het leven, verandering aan te brengen en de juiste beslissingen te nemen. Reiki werkt bij iedereen anders uit. Wat duidelijk is, is dat Reiki je altijd een stap verder helpt.

 

 Werkwijze

Intakegesprek plaats (ca. een half uur)139649660_2BOMEN_RELATIE_VECTORFILE

Reikibehandeling (ca. 1 uur)

Bij een behandeling wordt de Reiki energie door je lichaam gestroomd. Dit gebeurt door middel van handoplegging (kleding mag je aanhouden)

Aanbevolen behandelingen: 3 tot 4 kort na elkaar (zodat de energiestroom goed in gang gezet wordt en de blokkades in de energiebanen van je lichaam worden opgeheven. Het zelf helend vermogen, dat in ieder mens aanwezig is, is op gang gebracht)

Nadien kun je in overleg en volgens je eigen wensen verdere behandelingen volgen.

Het is belangrijk om na een Reikibehandeling veel water te drinken, zodat de vrijgekomen afvalstoffen snel uit het lichaam afgevoerd worden. Reiki heeft namelijk een sterk reinigend effect op lichaam en geest.

 

Ook als je geen klachten hebt en lekker in je vel zit is een Reikibehandeling heerlijk ontspannend.

Investering:

Eerste behandeling incl. intakegesprek € 65,-
Daarna € 45,- per behandeling.

Elke hand werkt genezend,
als hij maar met liefde uitgestoken wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>