Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt
is niets vergeleken met wat in ons ligt
– Ralph Walda Emerson – 

Marianne

Mijn naam is Marianne Helmich (Emmen 1960).
Mijn passie is om mensen in contact te brengen met hun innerlijke kracht en “eigen” wijsheid, goed luisteren en goed analyseren maakt dat ik snel tot de kern kom en dit  helder communiceer naar de ander. Mijn stijl van coachen is te omschrijven als doelgericht, open, eerlijk, soms confronterend, maar altijd met warmte en liefde voor de ander. Als ik terugkijk  op mijn leven ben ik altijd al bezig geweest met mezelf te ontwikkelen en met bewustwording. Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat ik mezelf meer moest “ONTwikkelen” oftewel leren loslaten.

Thema’s in mijn leven zijn met name harmonie, mijn plek innemen, verbinding aangaan met mezelf en anderen en hier een goede balans in te vinden. Deze thema’s zijn ook altijd teruggekomen in mijn werk en relaties. Mijn werkachtergrond is de hulpverlening waar ik zowel individueel als systeemgericht werk.

Opleidingen en beroepsregistraties:logo_boom

1991: HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening
Ik ben mijn carrière begonnen in de zorg, na hier een aantal jaren in gewerkt te hebben, ben ik na mijn studie maatschappelijk werk in de jeugdhulpverlening gaan werken, eerst als  maatschappelijk werker en later als  gezinsvoogd binnen Bureau jeugdzorg. De oplossingsgerichte methodiek en het systeemgerichte werken heeft mij vele inzichten gegeven in de krachten die in ieder mens aanwezig zijn. Het is dan ook mijn kracht om deze mooie kwaliteiten bij de ander naar boven te halen.
Daarnaast heeft de wijsheid van de Maya’s mij veel inzicht gegeven in mijn eigen persoonlijke leven, hierdoor ben ik zo geïnspireerd geraakt dat ik deze kennis ook gebruik bij het coachen van de mensen die bij mij komen met hun levens vragen. Elke keer weer kijk ik met verwondering naar de synchroniciteit of te wel (“niets is toeval” ) wat zich bij de duiding van de geboorte imprint laat zien, de herkenning bij de mensen is dan ook een prachtige ervaring.


139649660_2BOMEN_RELATIE_VECTORFILE2012: Post HBO LifeCoaching

Aan het Atma Instituut in Amersfoort. Hier heb ik vooral kennis gemaakt met andere technieken en vaardigheden om mensen bewust te laten worden van hun patronen , maar ook om te kijken waar de kwaliteiten van een ieder zitten en hoe je die weer kan gaan aanboren. Vaak begrijp je rationeel je gedrag wel, maar op emotioneel niveau blijf je hetzelfde reageren en verandert er niets. Met name het werken vanuit de diepere onbewuste lagen  van ieder van ons vind ik inspirerend en verrijkend om te doen.

 

Bekijk mijn volledige CV op Linkedin

In de stilte van je hart kan je werkelijk thuiskomen.