Je bent goed zoals je bent!
Allemaal 1!

Kindercoaching144993463_KINDERCOACHING

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een relatief jong vakgebied binnen de hulpverlening aan kinderen. Kinderen die thuis of op school vastlopen, gedrag vertonen waar ouders of omgeving geen raad mee weten, gepest worden of moeite hebben met leren. Kinderen en (vaker nog) ouders hebben een groeiende behoefte aan vakkundige en professionele kindercoaches bij wie ze terecht kunnen met vragen, problemen en twijfels. Door mijn vele jaren werkzaam in de  jeugdhulpverlening heb ik veel ervaring met het werken met kinderen en hun ouders. daarnaast heb ik veel kennis en ervaring met kinderen en jongeren met gedragsproblemen zoals ADHD en PDD NOS , hoe ga je hier mee om en hoe krijg je als kind meer balans en rust in je leven.

Als kindercoach begeleid ik kinderen en jeugdigen in het scheppen van een succesvol en gelukkig leven in alle levensgebieden. Dit wordt tot stand gebracht door het bevorderen van sociale vaardigheden, het versterken van zelfvertrouwen en het ontdekken van de belangrijkste talenten en passies.

Misschien vind je het wel een beetje eng om hulp te krijgen bij dingen die je moeilijk en lastig vindt. Dat geeft niks. De meeste kinderen en/of jongeren vinden het eerst een beetje eng om te komen, maar al snel vinden ze het ook fijn omdat ze merken dat het helpt.

Voor wie ?

Voor kinderen in de basisschool leeftijd , maar ik richt mij ook op jongeren en jong volwassenen die vastlopen in hun leven of niet weten welke richting b.v. welke studie keuze ze moeten maken. Daarnaast richt ik mij ook op kinderen en gezinnen die midden in een scheiding zitten en hoe ze hier mee om moeten gaan. Allerlei emoties van onmacht en verdriet mogen er zijn. Daarnaast help ik ouders met het maken van een ouderschapsplan (zie ouderschapsplan).

KinderCoaching kan worden toegepast op alle belangrijke levensthema’s van kinderen en jongeren,maar is in het bijzonder geschikt voor de volgende onderwerpen:

 • Je bent hoog gevoelig en voelt meer als andere kinderen.
 • Inzichtelijk maken van conflicten b.v (pesten), problematiek en gespreksvoering
 • Inzichtelijk maken van levensloop en ontwikkelingen van het kind
 • Verhoging van zelfvertrouwen van kind en omgeving
 • Inzicht krijgen in seksualiteit en pubertijd
 • Werken aan het krijgen van meer rust en balans bv bij ADHD.
 • Werken aan talentontwikkeling en vinden van passies
 • Helpen bij ontwikkeling van creativiteit en assertiviteit
 • Begeleiden bij studiekeuze
 • Hulp bij de loyaliteitsconflicten bij scheiding van ouders en of samen gestelde gezinnen
 • Verwerking van scheiding van de ouders
 • Ouderbegeleiding bij het opstellen van een ouderschapsplan en bij het begeleiden van hun kinderen.

 

Ontwikkelingspsychologie en kinder- en jeugdpsychiatrierino

 

 

Manier van werken met kinderen en/of ouders

Met kinderen werk ik op dezelfde manier als met volwassenen. Door contact te maken met een kind en me af te stemmen op wat hij of zij nodig heeft zal ik komen tot een individueel traject. Daarnaast zal ik altijd waar mogelijk ouders en/of verzorgers betrekken in de behandeling middels ouderbegeleiding en/of gezinsgesprekken. Naast gesprekken zal ik gebruik maken van creatieve middelen zoals tekenen, schilderen of door met het kind de natuur in te gaan in de vorm van wandelcoaching. Tevens zal het werken met de Tzolkin en de Bachbloesem therapie een mooie aanvulling . Zodat je weer met meer plezier en vanuit je eigen kracht in het leven staat .

   “Geef de kinderen een stem”